04/2019

01.05.2019 16:56

Zápis

ze schůze výboru místní organizace Českého rybářského svazu,z.s.,v Suchdole nad Lužnicí konané 13.dubna 2019

 

 

Přítomni : Hrbek,Hůrková,Klíma,Kubát,Telařík,Tvrzický

DK : Mgr.Kouba

Host : Šenkýř L.

Jednatel přivítal všechny na jednání výboru a konstatoval, že jsme usnášení se schopni.

 

ad.1.)p.Telařík–kontrola zápisu z minulé výb.schůze,trvá úkol č.3,6,7/19.Zápis jednohlasně schválen.

ad.2.)p.Telařík– infromoval výbor o oznámení předsedy naší MO p. Michalíka že k 1.3.2019 končí práci ve výboru MO a rezignuje na funkci předsedy MO z osobních důvodů. Toto své rozhodnutí předal písemně jednateli. Do doby zvolení nového předsedy MO přejímá jeho povinnosti p.Hrbek (místopředseda). Po diskusi bylo konstatováno že bude provedena kooptace člena výboru.(Stanovy ČRS,z.s., § 9,odst.2 – JŘ čl.20 odst.1,3 pís.b.). Po rozsáhlé diskuzi byl dán návrh na předsedu MO : p. Hrbek, jež nyní zastává funkci místopředsedy.

Jednatel nechal hlasovat o návrhu s výsledkem : Pro : 5 , proti : 0, Zdržel se : 1 ( p. Hrbek)

Vzhledem k uvolnění funkce místopředsedy byl dán návrh na kooptaci člena výboru - místopředsedy MO(Stanovy ČRS,z.s., § 9,odst.2 – JŘ čl.20 odst.1,3 pís.b.). Po diskuzi byl navržen p. Mgr, Kouba.

Jednatel nechal hlasovat o tomto návrhu : Pro : 6 , proti : 0 , zdržel se : 0

Vzhledem ke zvolení člena DK do výboru MO , bude dána dozorčí komisi na vědomí povinnost kooptovat člena DK (Stanovy ČRS,z.s., § 9,odst.2 – JŘ čl.20 odst.1,3 pís.c.).

Zvolení kandidáti se svým zvolením souhlasili a přislíbili, že budou své funkce vykonávat jak nejlépe budou moci.

Výbor MO stanovil komisi k předání a převzetí funkcí ve výboru a DK : Telařík,Šuster,Klíma

Úkol č.8/19 – kooptace člena DK MO do 25.4.2019 p. Šuster

Úkol č.9/19–zajistit předání a převzetí funkcí předsedy,místopředsedy MO–p.Telařík do 27.4.19´

Úkol č.10/19 – po předání funkcí aktualizovat podpisová práva, přístupy a evidenční list MO, dát tuto skutečnost na vědomí ČRS,z.s., JčÚS a členům MO do 1.6.2019 p.Telařík.

pí.Hůrková – podklady pro podání daňového přiznání byly předány daňovému poradci, přislíbili, že se telefonicky ozvou pro případné doplnění. Omluvila se, že z časových důvodů nestihla připravit podklady pro nové smlouvy s „restituenty“.

p.Tvrzický – úklid pískoven proběhl 6.4. – sezbíráno 12 velkých pytlů odpadu, účast 5 lidí. Zbývá odvézt tyto k likvidaci městem. Toto slíbil zajistit hospodář.

Úkol č.11/19–zajistit odvoz a ekolog. likvidaci odpadu ve spolupráci s městem–p.Klíma do26.4.19

Úkol č.12/19 – informovat o úklidu ČRS,z.s., JčÚS – p. Moravec – p.Tvrzický do 26.4.19´.

- byly provedeny práce v objektu klubovny a bude nutno provést další.(oprava skladu – střecha), náklady budou čerpány ze schváleného rozpočtu na r.2019 – klubovna.

Úkol č.13/19 – zjistit cenu opravy a předložit návrh výboru ke schválení p.Tvrzický do 26.4.19´

p.Kubát – informoval o činnosti RS – vybírá finance na dovybavení RS, seznam s požadavky má zpracován. Udělá souhrn a zašle objednávku.

Úkol č.14/19 – informovat výbor o stavu objednávky p. Kubát do 26.4.2019

- informoval o své účasti na školení ved. RS 14.3.2019 – provede předání informací a zadáním úkolů členům RS u naší MO, před sezónou.

p.Klíma – informoval podrobně o nasazení našich chovných rybníků (Dvory,Janochů,Hrdlořezy - proběhlo 6.4.) a o jejich stavu. Potřebuje instalovat candátí hnízda na pískovny v rámci brigádnické činnosti.

Úkol č.15/19 – instalovat candátí hnízda na pískovny v Tušti p. Klíma ,Tvrzický do 15.5.2019

- 20.3.2019 se účastnil školení ryb.hospodářů – výbor informoval o tomto školení

p.Hrbek – nastínil nutnost dovybavení materiálu pro transport ryb. Po diskuzi bylo konstatováno, že nákup bude proveden, bude-li to nutné (povede – li se odchov dravé ryby) , na podzim , ze schváleného rozpočtu, kde je na toto vyčleněna fin.částka.

p.Telařík – informoval výbor podrobně o nařízení EU ve vztahu k osobním údajům GDPR a o povinnostech, jež z tohoto nařízení vyplývají pro naší místní organizaci ČRS a o způsobech jejich zveřejnění pro naše členy - (internet,vývěska).

Úkol č.16/19 – zpracovat náležitosti vyplývají z nařízením EU ve vztahu k vedení osobních údajů – GDPR našich členů a postupovat dle doporučení JčÚS ČRS,z.s. .p.Telařík do 26.4.2019

- dále opět vyzval všechny členy výboru, aby mezi členy naší MO dále šířili informaci, že klubovna se nepůjčuje k soukromým účelům, vzhledem ke špatným zkušenostem z let minulých. Majetek byl často poškozován a nebyla sjednána náprava ze strany nájemců.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Příští výborová schůze se uskuteční 26.4.2019 v 19.00 hodin na klubovně. .

 

Zapsal : Telařík Václav

 

Zapsal : Telařík Václav                      předseda organizace : Hrbek David