6/2021

21.12.2021 07:12

Zápis č. 06/21

Ze schůze výboru místní organizace Českého rybářského svazu, z.s., konané 20. listopadu 2021.

Přítomni: Členové výboru: p. D. Hrbek,  p. P. Klíma, pí. G. Hůrková, p. MgA. M. Řeřicha, p. J. Tvrzický,

Omluveni: p. L. Kubát, p. Mgr. M. Kouba.

Host: p. P. Vlk

 

Předseda p. Hrbek přivítal všechny zúčastněné na jednání výboru MO a konstatoval, že je výbor  usnášeníschopný.  

 

p. Hrbek předseda MO – provedl kontrolu zápisu z poslední (5/21) výborové schůze.

 

Úkol 8/20TRVÁ

Úkol 18/20TRVÁ

Úkol 8/21 TRVÁ

Úkol 10/21 TRVÁ

Úkol 11/21TRVÁ

Úkol 12/21SPLNĚNO

Úkol: 13/ 21 – SPLNĚNO

Úkol 14/21 – SPLNĚNO

 

 

 

p. Hrbek, předseda MO

 

Došlá elektronická pošta – vždy rozesílána všem členům výboru dle kompetencí elektronickou poštou.

Na účet MO byla připsána finanční částka z FONDU DĚTÍ A MLÁDEŽE JčÚS, včetně výplat vedoucím DRK, kdy vedoucí DRK se těchto finančních prostředků zřekli pro potřeby DRK a mládeže.

Úkol 15/21 – p. Řeřicha: zaslat na JčÚS  poděkování za podporu. Do konce 11/21.

Navrhl z důvodu nárůstu záležitostí a jejich řešení v činnosti DK přizvat na poslední schůzi v roce její kompletní složení, stejně tak všechny členy výboru, z důvodu volebního období, které proběhne v roce 2022. 

Úkol 16/10 – p. Hrbek: na příští výborovou schůzi sezvat celou DK + všechny členy výboru s dostatečným předstihem.

Navrhl uskutečnit výběr povolenek za rok 2021 dle aktuální situace po vzoru loňského systému na klubovně MO, výběr proběhne 15. 1. 2022 od 10.00hodin – jednohlasně schváleno. Dále projednal možné místo a datum konání VČS 2022 (za předpokladu, že bude situací umožněna), z čehož vyplynula možnost konání VČS ve vinárně KD v Suchdole nad Lužnicí, dne 12.3.2022, podal tento návrh – jednohlasně schváleno.

Úkol 17/21 – p. Řeřicha: požádat obec Suchdol nad Lužnicí o možnosti uspořádat bezplatně VČS 2022 dne 12.3.2022 od 10.00hodin v prostorách KD Suchdol nad Lužnicí – do konce 11/21 a informovat o výsledku výbor.

Prověrky 2021 v ČB se přesunuly na žádost ryb.hospodáře na 24. 11. v 15.30 hodin na sekretariátu JčÚS v Boršově /nutná účast: rybniční hospodář, výdejce povolenek, vedoucí RS/

Úkol 18/21 – p. Hůrková, p. Klíma, p. Kubát: informovat výbor o průběhu a vyúčtování z prověrek za rok 2021 na příští výborové schůzi MO.

Navrhl zakoupit ventilátor na kamna pro stabilnější ohřev klubovny – zejména při výuce dětí v DRK – jednohlasně schváleno.

Úkol 19/21- P. Hrbek: koupě ventilátoru na kamna do klubovny – do konce 12/2021.

Informoval o možnosti zaslat žádost o čerpání z dotačních programů obce Dvory nad Lužnicí.

Úkol 20/21 – p. Řeřicha: podat žádost o finanční dar na obec Dvory nad Lužnicí pro aktivitu s dětmi – do konce 11/2021.

Navrhl odsouhlasit odměnu pokladní a výdejci povolenek za rok 2021 – jednohlasně schváleno.

Dětský rybářský kroužek pokračuje a navštěvuje ho 14 dětí.

Předseda připomenul poctivé a včasné plnění závazků na rybnících, se kterými hospodaříme a kladl důraz na dodržování závazků určených ve smlouvách mezi MO a jejími subjekty.

p. Tvrzický – daruje do klubovny mikrovlnou troubu. Žádá o striktní dodržování hlášení brigádnické povinnosti. Navrhuje v rámci ukončovacího dne závěrečnými zkouškami DRK v jarních měsících v areálu klubovny MO uspořádat společenskou propagační akci pro děti – výbor bere na vědomí, bude se zabývat v konkrétním období. Apeloval na přítomné členy schůze, aby každý člen výboru dodržoval rozsah práce v okruhu funkce k tomu zvolené – výbor souhlasí, každý bude plnit svoje kompetence, v případě zjištění, že je osloven mimo tyto možnosti, či rozsah funkce - předá kompetentní osobě.

 

p. Klíma – vyhodnotil ukončené výlovy za rok 2021 – proběhly dle plánu (vyjma Jochů rybníku – 20.11.), sloveno 16q kapra, 20kg štik, 70kg lína, několik kg BR, ryba vysazena do revírů (řeka Lužnice, pískovny Tušť), ne všechny rybníky splnily očekávání, na těchto bude problematika řešena, kompletní roční produkce jinak vyhovující.

Navrhl řešit problematiku Janochů ryb. na Horním Suchdole, kdy míra zabahnění je na neúnosné hranici – výbor prodiskutoval tento návrh.   

Úkol 21/21 – p. Řeřicha: osloví firmy a vyžádá podklady k možnostem odbahnění, či jiné pomoci rybníku Janochů, informuje o výsledcích výbor – do konce 12/2021.

Navrhl ocenit p. Mgr. Josefa Řeřichu in memoriam čestným členstvím v naší MO za podporu organizace a jeho celoživotní přínos a přístup k přírodě a řece Lužnici, okolí Suchdolska a Dvorů nad Lužnicí – výbor jednohlasně schválil, členství předal do rukou syna M. Řeřichy předseda MO David Hrbek.

Navrhl ocenění třech řadových členů organizace za mimořádné práce a aktivní přístup k práci nad rámcové povinnosti člena (J.K., P.V., R.K.) – jednohlasně schváleno.

Informoval o nasazování revírů v uplynulém období ze zdrojů JčÚS: 30q kapr, 200 kg okoun říční a 50kg pstruh duhový.

Podklady pro prověrky jsou odeslány, materiály připraveny.

 

Diskuse: návrhy do rozpočtu jednotlivých členů výboru budou zaslány ke zpracování a vyhotovení seznamu, který bude předložen ke schválení na poslední schůzi výboru.   

Závěr, různé: Termín příští výborové schůze bude stanoven na 18. prosince od 17. 00 na klubovně MO.

p. Hrbek, předseda MO –  popřál všem hlavně pevné zdraví.

Zapsal: MgA. Matouš Řeřicha                                                                            Předseda organizace: p. David Hrbek