05/2022

16.05.2022 12:34

Zápis č. 05/22

Ze schůze výboru místní organizace Českého rybářského svazu, z.s., konané 7. května 2022.

Přítomni: členové výboru: p. D. Hrbek, p. P. Klíma, pí. G. Hůrková, p. J. Tvrzický, p. Mgr. M. Kouba

Omluveni: p. L. Kubát, p. MgA. Matouš Řeřicha,

DK: Libor Šenkýř

Hosté: p. P. Vlk, p. D. Vladyka

 

Předseda p. Hrbek přivítal všechny zúčastněné na jednání výboru MO a konstatoval, že je výbor usnášeníschopný.

 

p. Hrbek předseda MO – provedl kontrolu zápisu z poslední (4/22) výborové schůze.

 

Úkol 11/21 – TRVÁ

Úkol 2/22 – SPLNĚNO

Úkol 3/22 – SPLNÉNO

Úkol 5/22 – SPLNĚNO

Úkol 6/22 – SPLNÉNO

Úkol 7/22 – SPLNĚNO

 

p. Hrbek, předseda MO

Došlá elektronická pošta – vždy rozesílána všem členům výboru dle kompetencí.

Stanovil datum příští schůze – 18.6. 22 od 18.00 hodin.

Vysvětlil členům výboru některé korespondenční záležitosti, které dorazili na adresu MO.

Informoval o provedení plateb – faktura štika obecná, nájemné za rybníky.

Úkol 8/22: korespondenci ze strany obce k MO vždy zasílat na adresu předsedy MO – p. Kouba (do konce 5/22).

Informoval o zajištění některých prací k uspořádání závodů pro děti (Hrdlořezy 11.6.) a závěrečné akci DRK (28.5.). Dále jedná z firmou EATON o sponzorském daru na závody. Zajistit bude nutno také gril a občerstvení (pomoc přislíbena: p. Šenkýř, p. Tvrzický, p. Kouba).

Úkol 9/22: poptat možnost zajištění chemického wc a pokosu rybníku v Hrdlořezích k akci DRZ – p. Kouba(do konce 5/22).

Úkol 10/22: pozvat zástupce obce na obě akce pro děti – podatelna obce Suchdol n. Luž. – p. Řeřicha(do konce KT 20/22).

Úkol 11/22: pozvat zástupce spol. EATON na DRZ – p. Hrbek(do konce 5/22).

Úkol 12/22: zajistit dodání odznaků odbornosti k závěrečným zkouškám DRK – p. Klíma(do 28.5.).

Informoval o možnostech nákupu chemického ohradníku proti vydře, navrhl nákup zkušební sady do max. výše 2.000 Kč a odzkoušet toto na vybraných vodních plochách – podal žádost odhlasovat nákup – jednohlasně schváleno. Úkol 13/22: zakoupit zkušebně chemickou ochranu rybníků proti vydře v max. výši 2.000 Kč – p. Hrbek(do konce 5/22).

Na elektronickou adresu MO přicházejí nabídky jiných MO k účasti, či propagaci jejich pořádaných akcí, zejména závodů – z důvodů kapacity našich webových stránek bude propagováno pouze naším profilem na FB.

Poukázal na finanční situaci doby a inflaci, která ohrožuje budoucnost i naší MO, proto vyzval členy výboru k návrhům, či opatřením, které by pomohli k udržení stabilního financování organizace a činnosti MO, tak aby se mohla i nadále rozvíjet a nepropadat se případně v koncových rozpočtech. Uvedl možnost poptávat sponzory, zvýšit případně některé platební záležitosti členů MO (pozdní vrácení povolenek, brigády, apod.).

Úkol 14/22: poptat u bankovních společností možnost založit spořicí účet, zjistit podmínky a konkrétní návrhy – pí. Húrková (do 18.6. 2022).

 

 

Dotazoval přítomného zástupce DK k upřesnění složení této komise, zejména k volbě předsedy DK, kdy měl být po volební VČS již zvolen.

Úkol 15/22 – informovat výbor MO o tom, kdo je zvolen za předsedu DK – p. Šenkýř(do konce KT 20/22).

 

pí. Húrková – finance za povolenky zasílá na JčÚS průběžně, poptá možnosti založení spoř.účtu, na který by se převedla určitá částka z účtu MO, která by následně tvořila zhodnocenou finanční rezervu MO.

p. Tvrzický – informoval o doplnění splněného úkolu 6/22 (cena bojleru – p. Kubát), navrhl v rámci diskutovaných úspor využít stávající zdroj teplé vody a představil konkrétní návrh. Výbor se tímto bude dále zabývat, schválený nákup bojleru popř. zůstává v platnosti. Plánovaná brigáda k 21.5.22 proběhne – účast potvrdili i někteří členové výboru. Podpořil návrh p. Hrbka ke zdražení některých povinností členů naší MO, zejména pozdní vrácení povolenek.

p. Mgr. Kouba – požádal o stanovení výše částky k nákupu občerstvení k plánovaným akcím pro děti. Informoval o žádosti 2 uchazečů k zisku rybářského lístku a uspořádání jejich proškolení. Výbor (p. Klíma) tyto požadované informace doplní dle časových možností.

 

p. Klíma – informoval o průběhu nasazování chovných rybníků a zajistil násadu kapra obecného(800kg) – 22.4. nasazeny naše rybníky touto obsádkou. Větší kapr – k závodům – v jednání, mělo by být dodáno (záložní varianta popř. z kontaktu, který má p. Kouba).

Doplnil informace k akcím, které proběhnou v rámci mládeže, poděkoval D. Vladykovi, který připojil k těmto událostem sponzorský finanční dar.

Splnil povinnost zaslat na úřad Jč. kraje hlášení o výsledcích hospodaření a produkce ryb za rok 2021. S kontaktováním starosty obce Cep – p. Vobejda, provedl úklid některých nahromaděných odpadů v katastru revíru pískovny Cep I a Cep II. Odvezeno do kontejneru těžebního areálu společnosti Hanson.

 

p. Vlk: informoval o zvyšujícím se tlaku na naše revíry, kdy začínají přibývat i problémy s tímto spojené – ohně, odpadky, aj. Výbor bere na vědomí a předá informaci zejména členům RS.

Závěr, různé: Termín příští výborové schůze stanoven na 18. června 2022 od 18.00 hodin.

Zapsal: Petr Klíma                              Předseda organizace: p. David Hrbek