04/23

11.05.2023 11:37

Zápis č. 4/2023

Ze schůze výboru místní organizace Českého rybářského svazu, z. s., konané 6. května 2023 (Vitorazská 779, Suchdol n. Luž., 378 06).

Přítomni: členové výboru: p. D. Hrbek, p. P. Klíma, p. Mgr. M. Kouba, p. J. Tvrzický, pí G. Hůrková

DK: p. J. Šuster, p. L. Šenkýř

Omluveni: p. MgA. M. Řeřicha, p. L. Kubát

Hosté: p. P. Vlk, pí N. Krajčí, pí L. Fučíková

 

Předseda MO p. David Hrbek přivítal všechny zúčastněné na jednání výboru MO, přijal nahlášené absence omluvených členů výboru a konstatoval, že je výbor usnášeníschopný.

Provedl kontrolu zápisu z poslední (3/23) výborové schůze.

 

Úkol 11/21SPLNĚNO

Úkol 4/23 – TRVÁ

Úkol 6/23 – SPLNĚNO

Úkol 7/23 – TRVÁ

Úkol 8/23 - SPLNĚNO

 

Doručená pošta byla rozesílána dle jednotlivých kompetencí.

Informoval o uhrazení vystavených faktur za násadu ryb do chovných rybníků.

Seznámil ostatní členy výboru s aktuálním zápisem poslední schůze výboru JčÚS – informační systém RIS, vyhodnocení činnosti RS, konání Konference JčÚS (již stanoveno datum konání, předal informace o termínu p. Klímovi, který bude na Konferenci zástupcem za naší MO), aj.

Zápis výboru JčÚS přeposílá elektronicky také vždy členům našeho výboru.

Poděkoval za odpracovanou brigádu z 22. 4. brigádnickému referentovi a za „Den s p. Šonem Chungem“, který proběhl na dětském kroužku v rámci jeho programu, který zrealizoval p. M. Kouba.

Informoval o příchozí platbě za věcné břemeno, které smluvně vzniklo již dříve mezi MO a společností E.ON.

Provedl kontrolu akcí, které nás čekají, a informoval o akci Dětský den ve Dvorech n. Lužnicí, které se nebudeme účastnit (změna tematického pojetí dne). Trvá: 20. 5. Dětský den s motoklubem, 27. 5. Pasování nových rybářů – kroužek dětí, 10. 6. Dětské rybářské závody.

 

pí Gabriela Hůrková – daňové záležitosti zpracovány. Po převedení z jiné MO nahlásila nového člena K. H. (schváleno).

 

p. Petr Klíma – informoval o průběhu nasazení zakoupených ryb (Rybářství Nové Hrady) do rybníků v naší péči.

Požádal ostatní přítomné členy a hosty o sestavení a schválení propozic k dětským rybářským závodům, které budeme společně s LRU položená pořádat dne 10. 6. 2023 na MALÉ pískovně Tušť. Žádosti ohledně hájení revíru apod. zaslány na JčÚS (p. P. Moravec). S odborem LRU je p. Klíma v kontaktu. Vytvoří pozvánky k některým akcím a zašle do redakce Suchdolského zpravodaje.

Do řeky Lužnice vysazen lipan (500ks, provedl p. Šenkýř).

Hlášení o hospodářském výsledku za rok 2022 zasláno dle povinnosti na příslušný úřad.

Informoval o průsaku výpustního zařízení – rybník Hrdlořezy HORNÍ, kde bylo nutno provést rychlou opravu. Vše by mělo být v pořádku, oprava byla provedena, poděkování R. Kocinovi s rodinou.

Navrhl požádat JćÚS o zavedení nového ochranného prvku spojovacího potrubí mezi řekou Lužnicí a pískovnou v Tušti, kde dochází při větším vzedmutí vody v řece k hromadění ryb u mříže potrubí a jsou tím lehce odchytávány ryby v pískovně. Návrh: zařadit do popisu tohoto revíru v rybářském řádu hájení určitého úseku okolí mříže v těchto případech – schváleno.

Úkol 9/23: Sestavit formulaci ohledně hájení ryb v případech jejich hromadění se u propojovacího potrubí VELKÉ pískovny Tušť a řeky Lužnice, a to v případech zvýšené hladiny řeky a vtoku řeky Lužnice do pískovny. Toto zaslat ke schválení a zařazení do změn ryb. řádu na JčÚS – p. Klíma, do konce 5/2023.

Jako další zástupce vedoucích mládeže poděkoval M. Koubovi za zrealizování návštěvy p. Š. Chunga na našem dětském kroužku – akce byla velice úspěšná.

 

p. Michal Kouba – informoval o jednání s určitými subjekty, kdy by mohla být zrealizována oprava výmolů cesty, která vede od hřbitova k naší klubovně. Představil dvě varianty – výbor bere na vědomí.

p. Tvrzický – informoval o provedené hromadné brigádě, která se konala dne 22. 4. Byl proveden úklid areálu klubovny, příprava palivového dřeva, úklid břehů pískoven v Tušti a prořezávka dřevin na pískovnách. Kvitoval účast členů z řad výboru i brigádnicky povinných členů MO na těchto brigádách a informoval o přínosu, kdy tento způsob brigád vede ke zlepšení a zkvalitnění pracovní činnosti v MO. Další brigáda tohoto charakteru se bude konat 3. 6. 2023. Z osobních zdrojů zajistí navezení hlíny do zadní části areálu klubovny ke zkvalitnění růstu zeleně.

Instaloval a doplnil mříž propojovacího potrubí mezi řekou a pískovnou. Při řešení této problematiky bylo zjištěno, že na mříž je v určitých průtocích vyvíjen silný tlak vody, proto mříž a celý systém bude nutno ještě zpevnit. Úkol 10/23: Zpevnit instalovanou mříž potrubí mezi řekou Lužnicí a pískovnou Tušť – VELKÁ, p. Tvrzický – do konce 6/23.

Předal osobní sponzorský dar na činnost s mládeží – děkujeme.

      

 

p. Libor Šenkýř – DK je v činnosti, data na profilu MO v rámci FB aktualizuje.

 

host p. Pavel Vlk – informoval výbor o úspěšném absolvování školení RS v Boršově. Rozšíří členskou základnu aktivních členů RS.

 

DISKUZE, OSTATNÍ:

p. D. Hrbek – požádal o uvolnění z funkce vedoucích mládeže pro následující ročník dětského kroužku, věc odůvodnil, výbor bere na vědomí.

p. D. Hrbek – informoval výbor o osobní omluvě za neúčast p. Roubíka, který se chtěl této schůze výboru zúčastnit. 

p. D. Hrbek – informoval o přijatých sponzorských darech (p. Z. Šerhakl a p. J. Šindelář) – děkujeme.

p. D. Hrbek – poděkoval a ocenil přínos našeho člena p. P. Kolafy, který zásobuje především dětský kroužek krásnými věcnými dary a rybářským vybavením.

                              

Termín příští výborové schůze je stanoven na 3. června 2023 od 18.00 hodin na klubovně MO.

 *použito: MO (místní organizace), JčÚS (Jihočeský ÚZEMNÍ SVAZ), RS (rybářská stráž), LRÚ (lov ryb udicí), DK (dozorčí komise),           FB (Facebook), RIS (rybářský informační systém).

Zapsal: Petr Klíma                                                                 Předseda organizace: p. David Hrbek