03/23

25.04.2023 10:04

Zápis č. 3/2023

Ze schůze výboru místní organizace Českého rybářského svazu, z. s., konané 25. března 2023 (Vitorazská 779, Suchdol n. Luž., 378 06).

Přítomni: členové výboru: p. D. Hrbek, p. P. Klíma, p. J. Tvrzický, pí G. Hůrková

DK: p. J. Šuster, p. L. Šenkýř, p. F. Duda

Omluveni: p. Mgr. M. Kouba, p. MgA. M. Řeřicha

Hosté: p. P. Vlk, pí N. Krajčí, p. K. Šimek

 

Předseda MO p. David Hrbek přivítal všechny zúčastněné na jednání výboru MO, přijal nahlášené absence omluvených členů výboru a konstatoval, že je výbor usnášeníschopný.

Provedl kontrolu zápisu z poslední (2/23) výborové schůze.

 

Úkol 11/21TRVÁ

Úkol 4/23 – TRVÁ

Úkol 5/23 - SPLNĚNO

 

Doručená pošta byla rozesílána dle jednotlivých kompetencí.

Vyhodnotil kladně průběh VČS 2023, účast členů a hostů byla 86 přítomných, tento fakt ocenil.

Informoval o aktuálních zápisech z Rady ČRS a JčÚS, např. o podrobnostech vydání/nevydání povolenek členům RS našeho ÚS, kteří nesplnili či byla jejich činnost za rok 2022 nedostatečně doložena. Informační systém RIS 18. května 2023 spustí zkušební provoz u vybraných organizací.

Členská základna ČRS je vysoká, předal informace o aktuálních stavech a stoupajících čí klesajících tendencí určitých věkových kategorií. JčÚS celkem cca 32.000 členů.

Dále předal informaci o konání plánovaného DNE DĚTÍ ve Dvorech n. Luž., kde by naše MO obsadila jedno ze stanovišť, vzhledem k velkému počtu akcí a termínů, které by mohli být ve střetu, bylo výborem odsouhlaseno dořešit plánované akce v závěru schůze – bod diskuze.

Požádal pokladní a výdejce povolenek MO pí Hůrkovou o včasné zaslání daní a příslušných povinností, nově i s využitím datové schránky: úkol 6/2023 – pí Hůrková, zajistit daně, povinnosti s tím spojené a informovat výbor na příští schůzi výboru MO.       

 

pí Gabriela Hůrková – informovala o průběhu doplňování dat do systému IS Lipan, průběžně též zasílá finanční prostředky na JčÚS za prodej povolenek a členských známek, odeslána byla převážná část, další část odešle po kompletním sečtení příjmů z prodeje, kdy stále ještě probíhá výdej povolenek. Členové navštěvují také stanovené úřední hodiny na klubovně MO. Přijala zadaný úkol výboru k vyřízení daňové povinnosti.

 

p. Petr Klíma – informoval o účasti na školení RS, kterého se zúčastnil v Pelhřimově (15. 3.) s vedoucím RS p. L. Kubátem.

Úkol 7/2023: p. L. Kubát – seznámit naše členy dobrovolné RS s poznatky a průběhem školení RS, případně vysvětlit nové informace a požadavky – do konce 4/2023.

Informoval o revitalizaci povrchu po těžbě písku na VELKÉ PÍSKOVNĚ Tušť, kterou dobrovolně a na vlastní náklady provedl p. M. C., výbor MO velice děkuje! Dále informoval o násadách, které zaslal do našich revírů technik JčÚS v měsíci březnu: kapr obecný 21q, candát obecný a štika obecná, vše pískovny Tušť. (Děkujeme JčÚS za krásné ryby).

Předal ke schválení nové členy: E. W., E. W., oba jednohlasně přijati.

Informoval o provedené brigádě 25. 3. 2023, kdy došlo k tradičnímu nákupu a rozvozu obilovin (poděkování rodina Šimánkova),

Účast brigády dostačující - 5: 2x člen s brigádnickou povinností, 2x zástupci výboru MO, 1x dobrovolník

Za vedoucí mládeže předložil ke konzultaci termíny spojené s touto činností a požádal o jejich zařazení k závěrečnému schválení – též v bodě diskuze. Představil důvod návštěvy hosta p. K. Šimka (předseda LRÚ Položená JčÚS, náš člen), který vysvětlil některé záležitosti ke konání závodů, které proběhnou na našich pískovnách v roce 2023. Nabídl pomoc s pořádáním dětských závodů naší MO: úkol 8/2023: p. K. Šimek – poptat možnost a termín (10. 6. 2023) konání dětských závodů na MALÉ PÍSKOVNĚ v Tušti, poptat možnost mimořádného zarybnění a informovat MO – do konce 4/2023.     

Poděkoval p. Tvrzickému a p. Vlkovi za pracovitost. 

p. Tvrzický – 18. 3. 2023 byla provedena brigáda: prořezání náletových dřevin – rybník Dvory nad Lužnicí (účast 8: 6x člen s brigádnickou povinností, 2x zástupci vedení MO), dále poptává členy k provedení centrální brigády 22. 4. 2023, zatím se někteří členové hlásí, množství práce bude nadstandardní, proto požádal i ostatní členy výboru k aktivitě a oslovování brigádnicky činných členů v naší MO. K této brigádě, kdy bude mj. provedena i prořezávka dřevin pískoven v Tušti, již s hospodářem provedl kontrolu a „značkování“ na tomto revíru. Kladně vyhodnotil přístup některých členů organizace, kdy se i po splnění brigádnické povinnosti někteří připojí i do dalších plánovaných prací aniž by museli.  

 

p. Šenkýř – DK je v činnosti, poptal některé termíny pro případnou účast či kontrolu ze strany DK.

p. Šuster – je připraven ošetřit vodní plochu rybníka Jochů.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Diskuze:

Plán nadcházejících akcí pro děti pořádaných MO, akce s naší účastí (jaro – léto 2023):

 

*20. 5. 2023                Dětský den motorkářů v Suchdole n. Luž.,

*26. 5. - 27. 5. 2023   Závěr DRK a pasování dětí na rybáře,

*3. 6. 2023                  Dětský den Dvory nad Lužnicí

*10. 6. 2023                Dětské rybářské závody

*Jedná se o plánované akce, změny a úpravy ze strany MO nebo ostatních pořadatelů nejsou vyloučeny.

 O účasti a termínech hlasováno – jednohlasně PRO.

Termín příští výborové schůze je stanoven na 6. května 2023 od 18.00 hodin na klubovně MO.

 *použito: ČRS (Český rybářský svaz), VČS (Výroční členská schůze), MO (místní organizace). JčÚS (Jihočeský ÚZEMNÍ SVAZ), RS (rybářská stráž), LRÚ (lov ryb udicí).

Zapsal: Petr Klíma                                                                                    Předseda organizace: p. David Hrbek