02/2024

15.04.2024 05:14

Zápis č. 2/2024

 

Ze schůze výboru místní organizace Českého rybářského svazu, z. s., konané 6. dubna 2024 od 18. 00 h. (Vitorazská 779, Suchdol n. Luž., 378 06).

Přítomni: členové výboru: p. D. Hrbek, p. P. Klíma, pí G. Hůrková, p. Mgr. M. Kouba, p. MgA. M. Řeřicha, p. J. Tvrzický.

Hosté: p. P. Vlk.

 

Předseda MO p. David Hrbek přivítal všechny zúčastněné na  jednání výboru MO. Konstatoval, že je výbor usnášeníschopný. Provedl kontrolu zápisu z poslední (1/24) výborové schůze. Doručená pošta byla tradičně rozesílána dle jednotlivých kompetencí.

 

Úkol 10/23 – SPLNĚNO

Úkol 25/23 – SPLNĚNO

Úkol 1/24 – SPLNĚNO

 

Předseda MO p. D. Hrbek poděkoval za přípravu a průběh ČS MO Suchdol nad Lužnicí. 

Přednesl informaci o darech pro MO od obcí Rapšach, Dvory nad Lužnicí a od pana Ing. M. Cepáka.

Seznámil výbor s ukončením šetření škodní události v interiéru klubovny naší organizace. Tímto faktem navázal na potřebu aktualizace pojistné smlouvy budovy a areálu klubovny.

Informoval o návštěvě VČS MO Třeboň ke sto letům založení této organizace. Zástupci výboru naší MO, kteří se po oficiálním pozvání zúčastnili, byli v Třeboni vřele přijati a kvitovali toto setkání, nabízející další příležitosti spolupráce mezi organizacemi.

Připomenul, že nás čekají další akce a to ve spolupráci s místními motorkáři (25. 5. 2024) a účast na dni Integrovaného Záchranného Systému (20. 7. 2024).

 

pí. Gabriela Hůrková – představila současnou účetní situaci: poštovním převodem zaplatila JčÚS již dvě faktury za povolenky a členské známky - vyúčtování kraji uhrazeno. Daňové přiznání za rok 2023 bylo řádně podané. Další úhrady v tomto kalendářním roce proběhly za násady ryb a obiloviny.

 

p. Petr Klíma – Sdělil, že nám mládež na DRK dochází v hojném počtu, náročnost vedení a tvoření programu jednotlivých setkání s dětmi je veliká. V kroužku jsou mezi dětmi nadějní rybáři. V rámci DRK proběhne 12. 4. 2024 praktická lekce chytání ryby na soukromé vodní ploše. Poslední kroužek se bude konat 10. 5. A 11. 5. O den později proběhne na klubovně MO závěrečný kroužek s řádně vykonanými zkouškami a slavnostní pasování nových rybářů z řad dětí. Požádal jednatele o pozvání zástupců města Suchdol nad Lužnicí, obcí Dvory nad Lužnicí a Rapšach na tento slavnostní akt. - Úkol 2/24 (p. M. Řeřicha).

Dětské rybářské závody se v případě konání uskuteční 8. 6. 2024 na Dolním rybníku v Hrdlořezích (myšlenkou závodů bude návrat k jednoduchosti a tradici - plavaná). Přihlášení závodníků bude nutné s registrací po vydání informačních produktů k závodům (SZ, internet).

16. 3. 2024 byla pořízena část násady od spolku rybářů v Cepu. Janochů rybník je nasazen bílou rybou kaprem obecným a cejnem. Násady z rybářství Nové Hrady byly pořízeny a jsou již nasazeny všechny rybníky v naší péči: 4q Dolní Hrdlořezy, 1q Horní Hrdlořezy a rybník Dudů cca 1,5 q kapra obecného. Hospodář konstatoval, že nám ke spokojenosti ještě chybí obsádka amura bílého. Rybník Jochů zůstává pro tento rok nenasazen. Obiloviny k přikrmování ryb máme již uskladněny v areálu klubovny a u správců jednotlivých rybníků. V současné době je již vše „rozkrmeno“. Dále informoval, že dnes dne 6. 4. 2024 proběhlo od 17. 00 na klubovně MO školení dobrovolných členů RS, kterým byly předány informace ze semináře RS, kterého se p. Klíma zúčastnil v Pelhřimově. Podotkl, že je nutné co nejdříve předělat některá označení (cedule) našich revírů, které nevhodně zarůstají do stromů a na tyto práce jsme obdrželi příspěvek z JčÚS.

 

p. Josef Tvrzický – brigádnický referent naplánoval kompletní vyklizení klubovny pro účel oprav a výmalby klubovny po škodní události. Navrhl odstranit veškeré dřevěné obklady a bude vhodná i výměna zásuvek a zářivek.

Úkol 3/24 – Dohled nad rekonstrukcí klubovny a zapojení el. spotřebičů: p. Tvrzický.

Další členská brigáda hromadného charakteru se uskuteční 20. 4. 2024. Sraz na klubovně MO v 9.00hod.

 

Různé: P. Vlk. – obnovení zákazu vjezdu k revíru malá a velká Tušť.

 

Termín příští schůze je stanoven na 4. květen od 18.00 hodin.

 

*použito: MO (místní organizace), JčÚS (Jihočeský ÚZEMNÍ SVAZ), RS (rybářská stráž), DK (dozorčí komise)

DRK (Dětský rybářský kroužek), IS RIS (Informační rybářský systém), ČS (Členská schůze).

 

 

Zapsal: jednatel MO MgA. Matouš Řeřicha                                             předseda organizace: p. David Hrbek